הסבר על הקטנת קבצי תמונה וקבצי PDF

הערות חשובות:

• ברשת קיימים אתרים שונים שבאמצעותם ניתן להקטין קבצי תמונה ו PDF. אנו מביאים כאן דוגמאות לאתרים חיצוניים שמבצעים פעולות של הקטנת קבצים, ואופן השימוש בהם. מובהר כי אתרים אלה אינם קשורים לאוניברסיטת בר אילן, ומובאים כאן לשם הדוגמא בלבד ועל מנת לסייע לכם להקטין קבצים*
  • המידע מהווה הצעה בלבד והשימוש בו הוא על אחריות המשתמש
  • יש לוודא שהקובץ עדיין ניתן לקריאה בצורה טובה לאחר הקטנת גודל הקובץ
  • לתשומת לבכם - הקטנת מסמך חתום דיגיטלית מסירה את החתימה

בדיקת הגודל המקורי של הקבצים

על מנת לראות מה גודל הקובץ שברצונך לצרף יש לרחף עם הסמן של העכבר מעל הקובץ ולאחר שניה מערכת חלונות תעלה מידע על הקובץ כולל מה גודל הקובץ:

גודל קובץ

אם הקובץ גדול, ניתן להקטינו בהתאם לסוג הקובץ.

הקטנת קובץ PDF:

אם סורקים את הקבצים, רצוי לסרוק בשחור-לבן ולא צבעוני כדי להקטין את גודל הקובץ.

אתרי אינטרנט המקטינים קבצי PDF

על מנת להקטין קבצי PDF ניתן להיעזר באתרים online כמו docupub

יש להעלות את הקובץ ולבחור את רמת הדחיסה שמקטינה את הקובץ לגודל הרצוי אך משאירה אותו עדין קריא.

תוכנות המקטינות קבצי PDF

ניתן להוריד למחשב תוכנת המרה דרכה ניתן לבצע גם הקטנה של הקובץ, כמו ToolRocket PDF Converter

לאחר הורדת התוכנה יש ללחוץ על PDF EDIT ואז PDF Compress ויש לבחור את מידת הדחיסה של הקובץ, נורמלית או מתקדמת ואת אחוז הדחיסה שמקטין את הקובץ לגודל הרצוי אך משאיר אותו עדין קריא.

הקטנת קבצי תמונה

בדרך כלל קבצי תמונה מסוג PNG/JPG/JPEG הם קבצים גדולים, ניתן להקטין את הגודל בדרכים הבאות:

1.      דרך אתרים חינמיים המציעים הקטנה online, כגון websiteplanet, או resizenow.

2.      דרך כלים חינמיים במחשב האישי:

א. באמצעות ה'צייר' (paint)

צייר

ב.      באמצעות 'כלי החיתוך' (snipping tool) בעזרתו ניתן לגזור את התמונה ולשמור אותה וכך להקטין את משקל התמונה בצורה משמעותית.

*כל שימוש בתוכן של צד שלישי, לרבות כל כניסה לאתרים של צדדים שלישיים על ידי הפניה מאתר בר-אילן, יתבצע על אחריותו הבלעדית של המשתמש/ת ולא תהיה כל טענה ו/או תביעה מצדו/ה כנגד האוניברסיטה בקשר לכך, לרבות אך מבלי לגרוע, בגין כל נזק, ישיר או עקיף, הנובע משימוש ו/או כניסה לאתרים כאמור ו/או בשל פגיעה בפרטיות ו/או כל איסוף מידע ו/או שימוש בו על ידי צדדים שלישיים. אנו ממליצים לעיין בדיניות הפרטיות ותנאי השימוש של אותם אתרים, לפני השימוש בהם.