הנחיות לבחינות מרחוק במערכת תומקס

Instructions for remotely administered exams via the Tomax platform

הבחינות באוניברסיטה מתקיימות באופן פרונטלי או מקוון, בהתאם למתכונת הקורס שקבעו המרצה או המחלקה.
הבחינות המקוונות נערכות במערכת תומקס עם השגחה מרחוק באמצעות מצלמת רשת, מיקרופון וטלפון נייד המשמש כמצלמה שנייה לצילום סביבתו של הנבחן. על הסטודנט לשבת מול מסך מחשב המונח על שולחן בחדר שקט ללא אנשים נוספים. על החדר להיות מואר ברמת בהירות של אור יום.

להלן שלבי העבודה החל משלב הורדת התוכנה ועד התחלת הבחינה:

לצורך הבחינה, יש להוריד את אפליקציית Vix למחשב האישי ולבצע את בחינת ההתנסות לפחות 48 שעות לפני הבחינה (מידע על הבחינה מופיע בהמשך). כמו כן, יש להוריד לטלפון הנייד את אפליקציית TomaETest המשמשת כמצלמה שנייה. נבחנים שהורידו בעבר את האפליקציה מתבקשים לעדכן אותה לגרסה החדשה ביותר.

דרישות טכניות לביצוע הבחינה

• מחשב עם חומרה ומערכת הפעלה המתאימים לדרישות הטכניות.
  • בעבודה עם Windows יש לוודא שהגרסה היא Windows 10 - 21H1 ואילך. לשימושכם, מדריך לבדיקת גרסה.
  • מצלמת רשת + מיקרופון מחוברים למחשב, וחיבור יציב לחשמל ולרשת (מומלץ קווי).
  • טלפון נייד המשמש כמצלמה שנייה לצורך צילום סביבת העבודה של הנבחן. חובה להעביר את הטלפון למצב טיסה לצורך חסימת שיחות והודעות. חיבור ל- Wi-Fi יציב עדיף מהרשת הטלפונית.
  • מצלמה שנייה – יש להעביר את הטלפון למצב סיבוב תצוגה אוטומטי (Auto Rotate), לפתוח מצלמה ולהניח את הטלפון לרוחב.
  • באחריות הסטודנט לוודא שסוללת הטלפון מלאה, שהנייד מחובר למטען והמחשב מחובר לחשמל.

תהליך הכניסה לבחינה

לאחר הפעלת אפליקציית Vix יש להזין את הנתונים הבאים:

• מזהה הבחינה (נשלח לסטודנטים יומיים לפני הבחינה ושוב 4 שעות לפניה)
  • מספר ת"ז
  • קוד האימות, שיישלח אליכם במסרון עם הזנת מספר ת"ז.

בשלב זה יופיעו על המסך ההנחיות שלהלן:

• מילוי הצהרת נבחן ואישור לביצוע בחינה מקוונת
  • בדיקת חומרה – חיבור לאינטרנט, מיקרופון ומצלמה
  • צילום פנים והצגת תעודה מזהה (ת"ז, רישיון נהיגה או דרכון)
  • סריקת ברקוד לצורך שימוש במצלמה שנייה ובדיקת תקינותה
  • התחלת בחינה

למידע המלא על תהליך הכניסה לבחינה במערכת תומקס

הנחיות לביצוע בחינת התנסות (דמה)

1. מומלץ לבצע את בחינת ההתנסות מהמחשב שבו אתם נבחנים, כדי להיערך כראוי לבחינה האמיתית.
  2. ההתנסות פתוחה עבורכם בכל שלב והמערכת תאפשר לכם לבצע מספר התנסויות.
  3. מזהה הבחינה לביצוע ההתנסות בלבד: 9df4d655
  4. מבחן ההתנסות כולל שאלות מסוגים שונים ושאלות התמצאות במערכת. אין בהכרח קשר בין סוגי השאלות שיופיעו בהתנסות לסוגי השאלות שיהיו לכם בבחינות.
  5. בבחינת ההתנסות (דמה) לא מבוצע אימות זהות ולכן ניתן גם לצלם תעודה מזהה ללא תמונה.

יתכן שתתבקשו לעדכן גרסה של אפליקציית .Vix תהליך העדכון קצר ומתבצע אוטומטית עם פתיחת האפליקציה. בסיום העדכון מומלץ מאוד לבצע את בחינת הדמה.
סטודנטים הזכאים להתאמות ולקבלת מידע על יישומן במסגרת מערך הבחינות המקוונות, יפנו למדור תמיכה והנגשה במייל negishut.student@biu.ac.il

מוקד תמיכה בבחינות מקוונות עומד לשירותכם בטלפון 9392*

בתקופת בחינות מוקד התמיכה יפעל בין השעות:
ימים א-ה 08:00 – 16:00 ימי שישי 08:00 – 12:00
בימי שישי בהם לא מתקיימות בחינות, המוקד סגור.

בתקופת הלימודים מוקד התמיכה יפעל רק בימים בהם מתקיימות בחינות.

במקרים בהם הבחינות מסתיימות מעבר לשעות שלהלן המוקד יפעל עד אחרון הנבחנים.