לשכת דיקן הסטודנטים

א,ג 11:30-  14:00

ב,ה 08:30- 10:30

ד אין קבלת קהל

ייעודה של לשכת דיקן הסטודנטים הוא לפעול לרווחת הסטודנטים בקמפוס ולחזק את הקשר בין ציבור הסטודנטים לבין גורמים שונים (אקדמיים ומנהליים) באוניברסיטה. באמצעות המדורים השונים המאוגדים במסגרתה, מספקת לשכת הדיקן מגוון שירותים הנועדים לתת מענה לבעיות אישיות, כלכליות וחברתיות.

להלן פירוט המדורים והפעילויות:

המדור לתלמידי חו"ל
המדור לתלמידי חו"ל אחראי על מערך התמיכה (האישי, לימודי, תרבותי, חברתי וחווייתי) וה- well being  של הסטודנטים מחו"ל. כמו כן, מטפל המדור בתוכניות קדם אקדמיות כגון : מכינה קדם-אקדמית לעולים חדשים ותיירים ותוכנית חד-שנתית לתלמידי חו"ל (באנגלית).

טל' 077-3643585 , overseas.students@biu.ac.il .

מכינה קדם-אקדמית לעולים חדשים ותיירים: טל' 03-5318653,  mechina.office@biu.ac.il

תכנית חד-שנתית O.Y.P Israel Experience: טל' 03-5346473, alyta.pitaru@biu.ac.il

המדור לשירותי סטודנט מטפל במספר נושאים:

א. נציב קבילות סטודנטים
תפקיד נציב קבילות הסטודנטים הוא לטפל בפניות הסטודנטים, ולברר תלונות של ציבור הסטודנטים כלפי המחלקות, המרצים, העובדים או היחידות האקדמיות והמנהליות באוניברסיטה.

ב. פעילות ציבורית ופוליטית באוניברסיטה
סטודנטים המבקשים לקיים בקמפוס פעילות ציבורית או פוליטית, רשאים ליזום ולכנס דיונים ציבוריים / פוליטיים או פעילות חברתית אחרת באמצעות תא סטודנטים. זאת בהתאם להנחיות מפורטות ומדויקות המופיעות בתקנון לפעילות ציבורית ופוליטית באוניברסיטת בר-אילן.

את התקנון אפשר להוריד מאתר האינטרנט: https://www1.biu.ac.il/File/students/takanon_ziburi_DEC12.pdf

ג. תכנית סיוע של האוניברסיטה לסטודנטים המשרתים במילואים

ד. הורות ומגדר - התאמות עקב טיפולי פוריות, היריון, לידה, אימוץ או קבלת ילד למשמורת או אומנה. לפרטים: https://www1.biu.ac.il/File/Horut5.pdf

ה. הלוואות

http://www.biu.ac.il/Dean/loans.shtml מידע בנושא נמצא באתר האוניברסיטה

מדור שירותי סטודנט: טל' 03-5318652
   students.services@mail.biu.ac.il

מדור מעונות ודיור
המדור אחראי על הקצאת מקום ושיבוץ במעונות לסטודנטים וסטודנטיות המקיימים אורח חיים דתי. כמו כן, אחראי על מערך התמיכה האישי, החברתי והחווייתי של הסטודנטים במעונות. המדור עומד בקשר ישיר עם חברת אלקטרה הממונה על מבני המעונות.

טל' 03-5318392, Meonot.office@biu.ac.il

תכנית אייסף
פועלת למען קידום שוויון הזדמנויות בחינוך וצמצום הפערים בחברה הישראלית באמצעות הגברת הנגישות להשכלה גבוהה ופיתוח מנהיגות אקדמית-חברתית.
 טל' 03-5354583, WWW.ISEF.ORG.

תכנית  לימוד והידברות
תכנית ייחודית המאפשרת דיאלוג מעמיק ומפרה באווירה של סובלנות. כמו כן היכרות הדדית עם עולם מושגים, ערכים, תפיסות ועמדות בחברה הישראלית. הסטודנטים חווים תהליך משמעותי של סוגיות זהות אישית וזהויות שונות ומתנגשות במדינה (התכנית מעניקה פטור מקורס יסוד ביהדות או מקורס כללי).

טל' 03-5318978, dialogue.program@biu.ac.il.

מרכז לייעוץ ללימודים ולפיתוח קריירה
מהווה רשות מקצועית מוסמכת לעזרה לציבור בכלל ולסטודנטים בפרט. הפסיכולוגים במרכז עוזרים הן בהכוון לימודי והן בייעוץ לגבי המעבר לעולם העבודה תוך שמירת איזון עם מעגלי החיים האחרים (זוגיות, משפחה וחברה). בעלות מסובסדת.

המרכז ללימודים ולפיתוח קריירה שם לעצמו מטרה לסייע בבחירה נאותה, מושכלת ושקולה של מסלול לימודים ומקצוע תוך הכרה עצמית טובה יותר, הכרת האפשרויות הלימודיות והמקצועיות הקיימות והמתאימות לך בהווה וכן אלטרנטיבות להתפתחות לימודית מקצועית בעתיד.

המרכז מעמיד בכל תחומי פעילותו צוות פסיכולוגים מומחים בכיר בעל ניסיון עשיר, מגוון ורב שנים בתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית.

הייעוץ כולל שיחות אישיות (בין 3 ל- 5 מפגשים) עם פסיכולוג/ית תעסוקתי/ת, והוא מותאם אישית לצורכי הפונה.

כמו כן, ספריה ממוחשבת ועדכנית למקצועות ומוסדות לימוד עומדת לרשות הפונה.

השירות פתוח לסטודנטים ולקהילה בתעריפים מותאמים.

ליצירת קשר yeutz.ac@biu.ac.il, או בטל' 03-5317024, יש לתאם מראש שעות ייעוץ ומבחנים.

היחידה למעורבות חברתית ע“ש סיביל ויגדור
מעניקה סיוע לימודי-אקדמי לסטודנטים עם קשיים לימודיים. סטודנטים משנה ב‘ ומעלה, בעלי הישגים לימודיים גבוהים יכולים להשתלב כחונכים ביחידה בתמורה למלגה או בתמורה לפטור מקורס כללי.

פרויקטים ביחידה למעורבות חברתית:

1 .חונכות לסטודנטים עם מוגבלות פיזית-מטרת הפרוייקט לסייע לסטודנטים עם מוגבלות פיזית לממש את הפוטנציאל הלימודי הטמון בהם על אף המגבלה. במסגרת היחידה ניתן לקבל הכוון לימודי, חונכות, עזרה טכנית והתאמות בלימודים.

2 .חונכות לסטודנטים עם לקות למידה- מטרת הפרוייקט לסייע לסטודנטים עם לקות למידה לפתח אסטרטגיות ודרכי למידה יעילות. סטודנטים יוכרו כלקויי למידה רק בהצגת אבחון ממרכז חדד או אבחון מת“ל.

3 .חונכות אקדמית לסטודנטים המתמודדים עם מגבלות נפשיות- מטרת הפרוייקט לסייע לסטודנטים המתמודדים עם מוגבלות נפשית לממש את יכולתם להצליח בלימודים ולאפשר להם לפתח עצמאות אקדמית.

4 .ראויים לקידום- סטודנטים תושבי הפריפריה שהתקבלו ללימודים במסגרת העדפה מתקנת או שלומדים באוניברסיטה במסגרת תוכנית ”עתידים“.

5 .שיעורי עזר לעולים חדשים ויוצאי אתיופיה.

6 .שיעורי עזר לבני מיעוטים.

טל' 03-5318491, Meoravut.Unit@biu.ac.il , בניין מס' 407, קבלת קהל בימים א', ו-ג' 11:30 - 14:00, בימים ב' ו-ה' 8:30 - 10:30. לפרטים נוספים: http://www.biu.ac.il/Dean/meoravut/index.html